Buiten spelen

Bij de Kinderster vinden wij buitenspelen erg belangrijk. Buitenspelen geeft energie, het bevordert de weerstand, kinderen krijgen lichaamsbeweging en het stimuleert de aanmaak van vitamine D.

De kinderen worden bij ons zoveel mogelijk dicht bij de natuur gebracht. Natuur is meer dan slakken verzamelen, kastanjes en eikels zoeken en bladeren gebruiken voor een knutselwerkje. Wij geloven dat de natuur het vermogen, creativiteit en ontwikkeling van het kind voedt. Kinderen leren de schoonheid, verbeelding en identiteit van de natuur en leren dit toepassen in hun fantasie en spel. De fascinerende ontwikkeling van de natuur en alles wat daarin mogelijk is draagt bij aan de brede ontwikkeling van het kind. Al onze locaties hebben een buitenspeelruimte, dit is omheind zodat de kinderen veilig kunnen buitenspelen. Bij mooi weer en voldoende begeleiding kan er ook worden besloten om een uitstapje naar bijvoorbeeld het park of de kinderboerderij te maken.

Naast fysieke voordelen, zijn er ook mentale voordelen aan buiten zijn. Het maakt kinderen creatiever en stimuleert de hersenen. Ook bij de tuininrichting houden we rekening met de leeftijd en ontwikkelingsfasen van ieder kind. Kinderen hebben bij ons buiten de ruimte om naar hartenlust te ravotten. We zien kindjes genieten, energie krijgen of juist rustig worden. De natuur is goed voor iedereen.

We gaan graag samen met uw kind(eren) naar buiten. Met de allerkleinsten genieten we van het zonnetje, een briesje door de haartjes en het ritselen van blaadjes. Ook leren we ze over de verschillende seizoenen. En natuurlijk gaan we samen volop klimmen, spelen en klauteren in onze eigen tuinen.

Schrijf uw kind vandaag nog in

vrijblijvend rondleiding
Beleef De Kinderster van dichtbij  InschrijvenSchrijf uw kind vandaag nog in

   Kind informatie   Ouder informatie

   Partner informatie

   Gewenste locatie