Experts in kindontwikkeling en opvoeding.

De ontwikkeling van een kind hangt niet alleen af van de opvoeding en verzorging die je als ouders geeft, maar ook van de wereld om het kind heen. Wij zorgen voor dé ideale omgeving om in op te groeien. Een veilige omgeving, die voelt als thuis. Een plek waar vertrouwen en respect ervoor zorgen dat een kind zich in alle rust kan ontplooien, onder begeleiding van de beste mensen.

De eerste vier levensjaren van een kind spelen een belangrijke rol bij de ontwikkeling van het brein. In deze periode wordt het fundament gelegd voor ontwikkeling van vaardigheden in alle leeftijdsfasen hierna, zoals taal en bewegen.  Met name baby’s hebben een sterke verkenning- en ontdekkingsdrang. Wij bieden de emotionele en veilige ruimte hiervoor om vrij uit te ontwikkelen.

Buiten spelen

Al onze locaties hebben, naast een eigen groepsruimte binnen, ook een grote en uitnodigende buitenruimte. We vinden het belangrijk dat kinderen elke dag buiten kunnen spelen, alleen of samen met andere kinderen. Vies worden mag bij ons en we stimuleren vrij spel waarbij kinderen op avontuur kunnen gaan in de natuur. Buiten kunnen zij volop bewegen en nieuwe dingen ontdekken, zoals met modder kliederen, fietsen, beestjes zoeken, hutten bouwen en verstoppertje spelen. Wij zorgen ervoor dat er zowel binnen als buiten iedere dag genoeg te ontdekken is.

Werkwijze

Door te werken met een uitdagende, veilige en speelleerrijke omgeving wordt een kind uitgedaagd om zijn talenten optimaal te ontwikkelen. De ruimten hebben een indeling en materialen die de ontwikkelingen van de motorische vaardigheden, de spraak- taalontwikkeling, de sociaal emotionele ontwikkeling en de cognitieve ontwikkeling stimuleren. Binnen deze ruimtes kunnen kinderen vrij spelen, de ruimte ontdekken en is er ruimte voor creativiteit en fantasie.

Spelen is voor kinderen iets natuurlijks. Door te spelen leren ze nadenken over dingen, vooruitdenken en plannen. Ze leren hun omgeving kennen, problemen oplossen en hoe alles werkt. Door te klimmen, klauteren en rennen ontwikkelen ze hun grove motoriek en door te knutselen en met constructiemateriaal te spelen ontwikkelen ze hun fijne motoriek. Bij onze kinderdagverblijven en BSO’s bieden we daarom voor elke leeftijdsgroep verschillende activiteiten en uitdagend speelgoed aan.

Kinderen hebben ook buiten plekjes nodig waar zij fijn kunnen spelen. Daarom hebben al onze locaties verschillende duidelijk herkenbaar speelplekken, waaronder een huishoek, een bouw- en autohoek, een zand/watertafel, een boekenhoek waar je even rustig kunt zitten en een puzzelhoek waar de kinderen aan een opdracht kunnen werken of een puzzel kunnen maken.

De pedagogisch medewerker houdt de ontwikkeling in de gaten en kijkt waar ze kan steunen, uitdagen of juist los laten. Dit doet ze door observaties uit te voeren en gesprekken met de ouders te voeren naar aanleiding van de ontwikkeling. Via de ouderapp kunnen ouders via een overdracht of foto’s van de activiteiten om deze ontwikkelingsgebieden te stimuleren terug zien.

Vaste pedagogisch medewerksters
Bij ons krijgt ieder kind een mentor, dit is altijd een vaste pedagogische medewerker op de groep waar uw kind zit.

Open communicatiesfeer
Wij als team van De Kinderster hechten grote waarde aan het contact met ouders.

Biologisch en verantwoord eten
Gezonde voeding is belangrijk, zeker voor kinderen in de groei.

Gezonde voeding

Kinderen zijn iedere dag volop in beweging en in ontwikkeling. Bij De Kinderster ondersteunen wij ze hierbij met gezonde voeding. We volgen de nieuwe schijf van vijf en letten op het aanbieden van producten met minder suiker, zout en verzadigd vet. We koken dagelijks gevarieerde verse maaltijden op de locatie. We eten voldoende groenten en fruit en ons aanbod is voornamelijk biologisch. Eten en drinken doen we op de groep en altijd samen en aan tafel. Zo creëren we een moment van rust en gezelligheid, met aandacht voor het eten. Er is tijd om met elkaar te kletsen en kinderen kunnen oefenen met verschillende sociale vaardigheden. Op je beurt wachten, een ander helpen en samen delen zijn hier mooie voorbeelden van.

vrijblijvend rondleiding
Beleef De Kinderster van dichtbij  InschrijvenSchrijf uw kind vandaag nog in

   Kind informatie   Ouder informatie

   Partner informatie

   Gewenste locatie